Crafthouse en Nieuw Kijkduin lijken gemaakt voor elkaar

Op het plein – midden op de promenade van Nieuw Kijkduin – komt straks een boetiekwinkel van Crafthouse. Wat een aanwinst. Hier struin je straks rond voor de mooiste accessoires, meubels, kleding, sieraden en meer. Maar Crafthouse is veel meer dan een winkel, het is een beleving! Waarom?

Hülya de Bruine is de eigenaresse van de winkel in Nieuw Kijkduin én de webshop. Met enthousiasme legt ze uit wat je straks kunt verwachten als je de boetiekwinkel binnenloopt.

Een uniek concept

“Onze unieke collectie is handgemaakt van 100% natuurlijke en gerecyclede materialen." Ontworpen door designers die over de hele wereld samenwerken met lokale ambachtslieden en community’s. Hoe bijzonder! Want hierdoor vertelt elk item straks een ander verhaal. Dat pure spreekt mij heel erg aan. Hier koop je iets waar je met trots over kunt vertellen.”

Intuïtie en zakelijk inzicht

Het ondernemen is Hülya niet vreemd. Al 20 jaar werkt ze als businessconsultant. Contacten leggen, relaties opbouwen en inspelen op klantbehoeften, het is haar allemaal niet vreemd. Een winkel of webshop heeft ze nog nooit gehad. Toch is ze ervan overtuigd dat het gaat slagen. “Ik heb al zo veel ideeën gehad en als het goed voelt, rol ik ze uit en maak ik er wat van. Ik zie Crafthouse helemaal gebeuren op deze stijlvolle locatie waar elke dag een beetje als vakantie voelt. Door de nieuwbouw en veelzijdigheid aan winkels neemt het toerisme toe en bovendien komen er veel nieuwe bewoners bij.”

Alles in één concept gevat

Het was Hülya’s man die het voorzetje gaf. “We hadden een appartement in Nieuw Kijkduin gekocht en toen zei hij: ‘Is dit niet jouw moment om al je ondernemersdromen en creativiteit bij elkaar te brengen op Nieuw Kijkduin?!’ Ik was het met hem eens. Voorheen wist ik nog niet precies hoe ik dat wilde doen, maar door deze plek viel alles op zijn plaats. Ik ben naast zakelijk ook creatief en heb een groot gevoel voor esthetiek. Daarbij heb ik een passie voor alles wat echt, uniek en milieubewust is. Het ontspannen vakantiegevoel van Nieuw Kijkduin wil ik bezoekers ook geven in de winkel. Daarom organiseer ik hier ook events, laat ik ambachtslieden demonstraties geven en organiseer ik workshops. In onze boetiekwinkel is straks altijd wat te doen.”

"Op deze prachtige plek zie ik het gebeuren"

Hülya koos bewust voor dit moment om de grootte en de ligging. “Lekker centraal en niet te groot, zodat ik het kleinschalige, persoonlijke gevoel kan uitdragen. De 6 meter hoge plafonds zorgen natuurlijk voor een ongekend mooie lichtinval en allure. We zijn al een paar keer in het pand gaan kijken, dat nu in aanbouw is. Ik heb al wat ideeën over de inrichting van de winkel. Deze wil ik samen met mijn leveranciers gaan uitwerken. Nu alleen nog even een aannemer vinden die er ook voor zorgt dat de techniek, zoals beveiliging en klimaat, op orde zijn. Ik kan niet wachten om de bezoekers straks persoonlijk te verwelkomen en ze Crafthouse te laten beleven.

Nu al benieuwd? De website licht een tipje van de sluier. www.crafthousestore.com

Interview door Sanna schrijft... voor Nieuw Kijkduin